top of page
52.jpg

Koko kylän perinteinen kohtauspaikka

Ohjelmalliset iltatorit ovat perinteinen osa Heinäveden kesää. Iltatoreja on järjestetty heinäkuussa joka torstain jo yli 30 vuoden, ja näin iltatorit ovat pistimpään yhtenäisenä jatkunut yleisötapahtuma Heinävedellä.


Koko iltatorien ajan järjestelyvastuussa on ollut paikallinen Lions Club. Viime vuosina vetovastuuta on tullut jakamaan Eläkeliiton Heinäveden järjestö, joka järjestää viidestä torista kaksi.
 

Iltatorit ovat aina olleet enemmän kuin vain myyntitapahtuma. Ne ovat tilaisuus tavata tuttuja, ja ne keräävätkin sadoittain paikallisia, kesäasukkaita ja myös satunnaisia kävijöitä. Viime vuosina toreja on myös vahvasti kehitetty ohjelmalliseen suuntaan ja viime vuonna tätä kehitystä tuettiin jopa Piällysmies ry:n myöntämällä AIKU-tuella.

 

Tänäkin vuonna iltatoreilla on tarjolla runsaasti kohtaamisia ja kulttuuritarjontaa.Kesän ensimmäinen iltatori järjestetään torstaina 30.6. ja perinteen mukaan ohjelmasta vastaa Heinäveden musiikkipäivät ja sen oma puhallinorkesteri Filharmoniset vasket, joka viihdyttää yleisöä tutuilla sävelmillä.
 

Torstaina 6.7. vietetään kesäasukkaiden iltaa, ja illan aikana nimetään myös vuoden kesäheinäveteläinen. Lisksi puhutaan vakavasti Heinäveden vesistöjen tilasta. Illan järjestelyistä vastaavat yhdessä Omakotiliiton Pohjois-Karjalan piiri, Suomen Ympäristökeskus ja Heinäveden kunta. Musiikista huolehtii Ukevox.
 

Torstaina 20.7. musiikista vastaa Tuomo Hokan luotsaama Riskit Herrat. Kesän päättää Kirkastusjuhlien iltatori, jossa ohjelmasta vastaa Tero Huvi ja helluntaiseurakunta.

 

Iltatorit joka torstai 30.6.–28.7. klo 17-19.30.

Leader_Logo_SavonLuotsi_200.jpg
Lippu-ja-lause-suomi.jpg
bottom of page